Mg tf starts when cold but not when hot.

Mg tf starts when cold but not when hot. was created by richefc

Posted 1 week 3 days ago #207528
I've had a 53 plate for 7 years with no problems until recently!
No problems starting from cold, but after turning engine off when hot and restarting, engine would turn over but no ignition.
OBD not showing any faults.
This is what happened next.
I read many people have experienced this problem on numerous forums without finding a difinitive answer.
I hope the following helps someone and saves time and money.
1. Camshaft sensor replaced- No change.
2. Crankshaft sensor replaced- No change.
3. Coolant sensor replaced- No change.
4. Injected easy start into intake, engine fired!
5. New fuel pump fitted seems to have sorted the problem finally!
by richefc
The following user(s) said Thank You: judiths handyman

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Cobber
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
  • '97 MGF 1.8 MPI
  • Posts: 2794
  • Thanks: 948

Replied by Cobber on topic Mg tf starts when cold but not when hot.

Posted 1 week 3 days ago #207530
Just reading the title I came to the fuel pump conclusion before I read the thread.
Unfortunatly when the boffins at MG Rover were cooking up the parameters of the OBD diagnostics they didn't think to include recording data from the fuel pump.
So an intermittent fuel pump problem can be difficult to diagnose.

"Keep calm, relax, focus on the problem & PULL THE BLOODY TRIGGER"

by Cobber

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.482 seconds