Sign In   Register

Topic

MGTF SRS Light ON! 1 month 1 week ago #196695

I know this is a common problem, and I have checked and tested the underseat connectors, for which I get a 2.6 - 2.8 ohms each plug, so the pre-tensioners appear to be OK. (Correct assumption?)

Have replace underseat connectors with soldered spade connectors. No change light still on. Checked cable from pretensioner to underseat connector. OK

pscan indicates:

1526 pretensoner circuit right ignition switch fault
1524 pretensioner circuit right high resistance


So, I think the only thing it can now be is the rotary coupler behind the steering wheel, or the SRS/Airbacg ECU!

Is there a way of testing this? are there any other possible faults? That may contribute to the problem?

Any advice would be appreciated, as this is now driving me wild!

PS: The Horn works, and fuse checked.

Please Log in to join the conversation.

Last edit: Post by Fisher.

MGTF SRS Light ON! 1 month 6 days ago #196698

if you have 2 airbags check the other side they are in parallel.

The Rotary Coupler has a fragile SRS connector in it-may have fell apart.

I also believe that a low battery can cause this problem.

Check through the HOW TO's for Rotary Coupler advice

Mike
The following user(s) said Thank You: Fisher

Please Log in to join the conversation.

MGTF SRS Light ON! 1 month 6 days ago #196701

Hi Only single airbag. No problem with battery full charged.

Please Log in to join the conversation.

MGTF SRS Light ON! 1 month 6 days ago #196702

Hi ok,
have attached some info about the rotary coupler.
The yellow cable is the SRS plug

Mike
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Fisher, BruceTF135

Please Log in to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.115 seconds
© 2021 The-T-Bar.com All Rights Reserved.