Sign In   Register
Introduction
Pinned Items
Recent Activities
  • Today I fitted a new blower resistor.
    I found one on AliExpress for about $13 so thought it was worth a shot.
    It's nice to have 4 speeds on the fan.
    1. View Reply
    2. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Kiwi2001MGF updated his profile
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Kiwi2001MGF thanked the user cjj in the forum post, Why does my car wander? Some simple checks.
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Kiwi2001MGF thanked the user talkingcars in the forum post, EPAS assist % readings on pscan
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Great thank you, that's confirmed a few things.

    ​​​​
    1. View Reply
    2. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • I wasnt thinking I could adjust the settings as i guess its preset in the ECU, was more trying to understand if the EPAS was actually speed sensitive.
    I may have just baffled myself with the data as the car drives nicely and the steering is good.
     
    1. View Reply
    2. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Kiwi2001MGF created a new forum post in pscan.uk diagnostic tool forum
    Once again the most excellent pscan has been at work on the 2001 MGF 1.6i

    My steering wheel has always kicked to the left on startup and switch off and I have suspected the torque sensor adjustment was out.
    I checked with the pscan and could see a small amperage when the wheel was straight ahead ( sorry I didnt note it down)
    after following the adjustment guide with from ultimateMG using a multimeter to get the potentiometer output as low as possible with the steering wheel straight, it was another test with the pscan, then out for a road test with my wife reading the figures while I drove (0.0A when straight ahead so very happy)

    One thing I noticed was that the assist percentage was still up to 40% at 50MPH when cornering, the same as i can get when Im sitting still, this makes me question if the EPAS is speed sensitive.
    The Pscan shows a speed when watching the live EPAS ECU data - so its getting speed input

    I also get a P0500 fault code although the speedo works.

    please can someone explain what is going on.
    thank you.

    Am I reading this data incorrectly?
    1. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • The 'N', 'O' or 'P' do not actually get transmitted from the diagnostic tool to the car, and neither is the last "checksum" character.
    They are there simply to check that you entered the central 20 digits correctly.

    If you want to you can select 'N' or 'O' instead of 'P', enter the next 20 digits very, very carefully, and double check them, and then commit.

    You should be okay, but it's at your own risk.

    Provided that you don't press the buttons on the fob two many times it doesn't really matter if it doesn't work.

    so what could go wrong:-
    If you press the fob buttons too many times then the rolling code "rolls" and the initial 22 digit code is no longer useful and so the fob is useless.
    The Pektron has ten memory slots with two taken from the factory and so you have eight left to play with. Adding a new fob burns one of the eight. But hey you still have six left, and Technozen can clear them.

    So I would say it's worth giving it a go.

    I will add the 'P' in a future update.


    thank you for the quick response
    I'm in New Zealand so about as far as possible from Technozen but it is good to know there is an option if required.
    Martin
    1. View Reply
    2. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Has anyone paired a remote for a Japanese Import MGTF?
    I went to help someone tonight with a 2004 TF and the remote code starts with a P, the options on the PScan are N & O

    After looking at the instructions we decided not to go any further.
    1. View Reply
    2. View Thread →
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
There are no activities here yet
Unable to load tooltip content.
© 2021 The-T-Bar.com All Rights Reserved.