Introduction
Groups (1)
Pinned Items
Recent Activities
  • Ok, I have now inserted new batteries into the "Rover" e bay fobs.
    One works absolutely fine. The other doesn't.
    I will reinstall all the fobs again at a later date.
    The only deviation from the process for "Fob initialisation" was that with one Rover fob I tried to "add" the second fob as part of the same initialisation, rather than enter code and close down.
    So my assumption is you can't initialise and add one then another etc you have to close and then re initialise for each fob you wish to add.
    Pressing the add button probably invalidated the first Rover fob.....well that's what I'm going with...operator stupidity caused by ignorance...;)
    Last post on subject unless any other comments..
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Yes, I was relieved when the old spare fob worked, not knowing how many times it had been pressed. (At least a couple for when I locked the original in the boot...) When the75 was being developed the BMW engineers insisted on having a service indicator that could only be reset by an authorised dealer....so you could service your car anywhere in line with EU law but only get the service indicator reset at a dealer...(LE 500 owners know what I mean) It was to be rolled out on all Rover/MG/ Land Rover products eventually. So I'm not surprised there is a cross over/ interference from BMW...:)
    The batteries should be with me tomorrow so will confirm the issue and resolution.
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Update on progress.
    I have successfully paired my old fob from a previous write off that had been used occasionally, perfect.
    The two e bay fobs (Rover), all correct spec, the codes were both accepted and the last code generated was correct, but they don't work.
    So my assumption is that being New Old Stock and were produced some years ago now......CR2032 solution is required.....I will buy a couple to try.
    At the very least I have purchased two very expensive fob cases for when the wife's nails go through the plastic bit of the button
    ….:)

    Thanks for all the patience and advice on this.
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Thanks.....the code then is the really really small number at the bottom of the bar code and not the CEL C66382 you would think printed in a font that normal people can read with out a micro scope.....The two packs I have (one from and exactly the same year and spec as my new one) only has one bar code and is just about readable under the right light...;) I didn't even notice it...;(
    Thanks....round two tomorrow..
    Yes all keys are 433Hz made sure of that, two button etc .
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Hi,
    As suggested I have followed the instructions. EXISTING FOB, HORN SOUNDS, ADD FOB....A message appears saying add 21 digit code and last digit will be generated check last digit is correct.

    The screen appears as attached. There are two buttons on it that appear to be a zero, the other N. If I have the 22 digit code correct it starts with at C66382 etc not zero or N

    So faced with no other clues I can click zero or N and a square of buttons appear ( What is zero or N option?) do I delete and type in the 21 digits or leave the zero or N at the start?

    I can also click in the message square and type in the code....there is nothing to suggest this is correct?


    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Nik P thanked the user pscan.uk in the forum post, Pairing New Fob
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • It's the pektron. If I have the original and the new one to be added in the car, I have to re enter the existing and this is wiped during the process, pressing locking and unlocking the buttons. (the new one isn't wiped by it being in the car) I then have to select the add new fob and enter the 22 digit code. Is this correct?
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • As my daily user isn't in use at the moment I was going to have a go at pairing the fob now rather than wait for the summer. One question I have, in order to just add a new fob do you have to go through the process with the existing fob or can I skip that process and just go to the add button?
    1. View Reply
    2. View Thread →
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
There are no activities here yet
Unable to load tooltip content.